Milföy Böreği: Lor Peynirli - Süzme Peynirli


Bugün hazırlaması+pişirmesi toplam 60 dakikayı geçmeyen bir börek tarifi vermek istiyorum.
Bazı durumlarda can kurtarıyor :) Tamam abarttım, belki can değil ama günü kurtarıyor.
Çat kapı ''Biz geliyoruz'' diyenlerin ellerine çayla birlikte tutuşturduğunuzda ''Ay enfes olmuş! Ellerine sağlık şekerim!'' dedirtiyor(du ben Türkiye'deyken...şimdi sadece sevgilim ve yakın arkadaşlarım diyor)  :)

Şaka bir yana, zamansızlıktan yakınanlar, özellikle çalışan kadınlar için bu gibi hazırlaması kolay, pişme süresi kısa, mutfağı yangın yerine çevirmeden on beş dakikada bizi mutfaktan çıkartacak her türlü tarifin başımın üzerinde yeri var diye düşünüyorum :)

Hazır bugün bu böreği mis gibi pişirmişken ve fotoğraflamayı unutmamışken paylaşayım istedim :)
Fotoğrafladım dediğime bakmayın, aceleyle çekilmiş fotoğraflar, net çıkmamışsa kusura bamya!

MALZEMELER:
2 paket milföy hamuru (375 gramlık, dikdörtgen hamur kullandım, siz evde de hamur hazırlayabilirsiniz)
1 paket (250 gram) süzme peynir
1 paket (250 gram) lor peyniri
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
2 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı çörek otu

HAZIRLANIŞI:
Milföy hamurunu masa veya mutfak bankosu gibi düz zemine açın.
Eşit parçalar çıkaracak şekilde kesin.


Taze-yeşil soğanları ince ince doğrayıp bir kabın içerisinde süzme peynirle karıştırın. Yarım çay kaşığı tuz ekleyin.


Maydanozları da aynı şekilde ince ince doğrayıp, başka bir kabın içinde lor peyniri ile karıştırın. Yarım çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiber ekleyin.


Karışımları kestiğiniz hamur parçalarına mümkün olduğunca eşit şekilde dağıtın.


Hamurları, dikdörtgen (isteğe göre üçgen ve hatta becerebilirseniz beşgen bile yapabilirsiniz :) ben beceremiyorum da) şekilde, kenarından köşesinden açık kalmayacak şekilde kapatın, fırın tepsisine sıralayın.


Yumurta sarısını tepsiye yerleştirdiğiniz milföy hamurları üzerine fırçayla sürün, çörek otu ile süsleyin.


Fırını 5 dakika kadar / 180 derecede ısıtın, tepsi(leri) fırına sürün.
30 dakika (yine 180 derecede) pişirin.


Hanimiş: Ben her seferinde iki tepsi hazırlıyorum ve fırında sıcak havayı devir daim yapan programı kullanıyorum. Fırınınız alttan/üstten ısıtmalı ise, ilk 20 dakika fırın kapağını açmayın, sonra tepsilerin yerlerini değiştirip 10 dakika daha pişirin.

Hanimişiki: Siz seviyorsanız bunun sucuklu, sosisli, domatesli/biberli versiyonlarını da deneyebilirsiniz.
En ölümcül olanı ''Nutella''lı olanı :))) Mutteşem! bir tat oluyor :)))


Afiyet olsun! :)

10 yorum:

  1. Hımmm! enfes görünüyorlar. Hele de bu saatte :)
    Ellerine sağlık, afiyet olsun

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ettim Çınar Abla'cım.
      Benden de sevgiler :)

      Sil
  2. Of of of çok lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık. Fotoğraflarda gayet güzel bence. İştah açıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      O fotoğrafların çok kurbanı olmaya başladı, yaz geliyor aman diyeyim kilolara tikkat! :)

      Sil
  3. Ellerine sağlık tatlım öyle güzel görünüyorlar ki olsaydı 1 tepsiyi yerdim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Yeşim'cim, geldiğimde bi' 3 kız günü-gecesi yapalım, kendi ellerimle size tepsi tepsi pişireyim.
      Sevgilerimle :)

      Sil
  4. offff resmen monitore yapışarak okudum, halbuki benim de sıkca yaptıgım bişey bu tarif :)
    acıkmışım belliki, ellerine saglık cok güzel görünüyolar ^.^ hatırlattıgın icin de teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :)
      Ben de acıktım sanırım, fotoğraflara baktıkça ''ne yesem'' diye düşünmeye başladım. İyisi mi kalkıp yemek hazırlıklarına başlayayım :)

      Sil
  5. Allaaaaaahhh
    gece gece aklıma düşürdün
    yandım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzum, tek tombik ben kalmayayım diye zaten tüm çabam :)))

      Sil

Buraya yazmaya niyetlendiğin her şeyi aleyhinde delil olarak kullanabileceğimi bilmeni isterim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...yavrum seni layk ettim...