Harry Potter ve Ölüm Yadigarları / Harry Potter and the Deathly Hallows



Yazar: J. K. Rowling
Çeviri: Sevin Okyay | Kutlukhan Kutlu
Orijinal Dili: İngilizce
Basım Yılı: 2007
Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları (Birinci Baskı 2007)

Arka Kapak Yazısı:
''Sihir dünyası savaşta! Karanlık Lord iyice güç kazanırken iyiler de boş durmuyor.Yedinci yılında Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu`na dönmeyen Harry Potter,Dumbledore`un ona bıraktığı görevi tamamlamaya çalışıyor.Yanında -her zamanki gibi- Ron ve Hermione`yle, bir yandan Voldemort`tan ve onun Ölüm Yiyenler`inden kaçarken bir yandan da Hortuluk`ları yok etmek,Ölüm Yadigarları`nın sırrını keşfetmek zorunda olan Harry kendi geçmişiyle ilgili pek çok şey öğreniyor.

İlk kitabı 1997'de yayımlanan Harry Potter dizisi, artık sona eriyor. J. K. Rowling'in yaratıcılığı ve ince işçiliğiyle ortaya koyduğu bu dünyaya veda ederken, dizinin önceki kitaplarından bile daha heyecanlı bir macera sizleri bekliyor.

Yapboz bu kitapla tamamlanıyor!''

Altını Çizdiğim Cümleler:
''Ben on yedi yaşında olduğum zaman, beni koruyan koruyucu büyü kalkacak ve bu beni olduğu kadar sizi de korumasız bırakacak. Yoldaşlık Voldemort'un sizi hedefleyeceğinden emin, size işkence edip benim nerede olduğumu öğrenmeye çalışacak yada sizi esir aldığı zaman benim gelip sizi kurtarmaya çalışacağımı düşünecek.''

''Senin bir vakit kaybı olduğunu düşünmüyorum.'
Eğer Harry, Dudley'in dudaklarının kıpırdadığını görmeseydi, buna inanmayabilirdi. Bununla birlikte, konuşanın gerçekten kuzeni olduğunu kabul edinceye dek Dudley'e gözlerini dikip bir kaç saniye boyunca baktı.
Dudley kızardı, Harry şaşırdı ve utandı.
'Eh...şey...sağ ol Dudley.'
Yeniden, Dudley mırıldanmadan önce, ifade etmek için çok ağır olan düşüncelerle boğuşuyor gibi göründü. 'Sen benim hayatımı kurtardın.'
'Pek sayılmaz,' dedi Harry. 'Ruh emicilerin senden alacakları şey ruhundu.''

''Fred ve George birbirlerine dönüp aynı anda konuştular, 'Vay, birebir aynıyız!'
'Yine de bilemiyorum, Sanırım ben hala senden daha yakışıklı görünüyorum.' dedi çaydanlıktaki kendi görüntüsünü inceleyen Fred.''

''Büyülü materyal hala sağlamken, içindeki ruh parçası, eğer objeyle çok yakınlaşılırsa başka bir insanın içine girip çıkabilir. Fiziksel olarak yakınlıktan bahsetmiyorum, dokunmakla alakası yok,' diye ekledi.''

''Kapanışta açılırım.''

''Harry nereden başlayacağını bilmiyordu, ama önemi yoktu, o anda büyük ve gümüşi bir şey tenteden dans pistinin üstüne düşercesine geliyordu. Zarif şekilde, parlak vaşak, şaşırmış halde dans eden insanların arasına indi. Kafalar çevriliydi, dansın ortasında birden donmuşlardı. Daha sonra patronusun ağzı iyice açıldı ve Kingsley Shacklebolt yüksek, derin sesiyle ağır bir şekilde konuştu.
'Bakanlık düştü, Scrimgeour öldü. Geliyorlar.''

''Sirius sanırım Kreacher'ı asla duyguları insanlar kadar keskin bir varlık olarak görmedi.''

''Hazinen neredeyse kalbin de oradadır.''

''Yok edilmesi gereken son düşman ölümdür.''

Keyifli okumalar :)

2 yorum:

  1. alti cizili cumleleri okumayayim diyorum hani kitaplari okursam diye ama kendimi durduramiyorum! ben de duraklari kaciracak miyim acaba :)
    Harry sihilri guclerine ihtoyacimiz var bu ara bir iki kllanimlik bize versen!

    YanıtlaSil
  2. Durakları kaçırtır :)
    Benden uyarması.
    Altı çizili cümleleri kitabın gidişatı hakkında fikir vermemesi adına eliyorum, o sebeple gönül rahatlığıyla okuyabilirsin :)
    Başla artık şu seriye de 'iyi ki okumuşum' de :)))
    Bizebirer asa şart, bi' kaç da hokus pokus.
    Ben Patronus'unum ne olacağını kestirmeye çalışıyorum :D
    Patronus ne deme, oku! :)))
    Hehehehe :)))

    YanıtlaSil

Buraya yazmaya niyetlendiğin her şeyi aleyhinde delil olarak kullanabileceğimi bilmeni isterim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...yavrum seni layk ettim...