Beş parasızdım ve alışveriş fikri çok güzeldi :)


Hatırlayanlarınız olacaktır; baharda iki tane öğrencim oldu ve ben haftada iki gün onlara pratik ağırlıklı Türkçe dersi vermeye başlamıştım.
Sekiz hafta sonunda büyük bir ilerleme kaydettiler, bir çok konuşmayı anlar ve cevaplar hale geldiler :)
Türkiye'ye on beş günlüğüne tatile gittiler ve biri orada güzel bir iş fırsatı yakaladı :)
Türkçe'sini beğenmişler, 'burada çalıştığın sürece ilerletirsin' demişler. İngilizce ile çalışacak başlangıçta, Lehçe'sini de ara sıra kullanacak :)
Kontratını imzaladı,1 Ekim itibariyle işbaşı yapıyor, oturma-çalışma izinlerinin alınmasını ve masraflarını da üstlenmişler :)
Çok mutluyuz! :)
Sohbet sırasında bana 'her ay anneme bir kaç yüz lira göndereceğim, dilerim transfer/kur değişimi fazla tutmaz' dedi.
Kafamda bi' şimşek çaktı! :)
Hemen 'Monika, ben sana kitap ve burada bulamayacağım şeylerin listesini versem, sen oradan bana alıp yollasan, ben de masraf+kargo ücretini annenin hesabına PLN olarak yatırsam... hem sen/hem ben transfer/kur değişimi ücretinden kurtuluruz, ne dersin?' dedim.
Çok sevindi, kabul etti.
'Zaten yılda 3-4 kez geleceğim, gerekirse bavuluma koyar getiririm, kargo ücretinden de kurtulursun, göndereceğin bi' şey olursa da ben götürür postaya veririm' dedi! :)
Mutluluktan uçuyorum desem yeridir :)))
Hemen başladım listeler çıkarmaya; onu da aldırayım, bu kitabı da getirteyim şeklinde tabisi de :)
Olaya başka bi' açıdan bakarsak; buradan bana bi' şeyler için sipariş veren arkadaşlarıma da gönderi yapma imkanım olacak.
Ne gibi gönderiler? derseniz, meselam;
Benim cildim biraz sorunlu,T bölgesi çok yağlı bi' cildim var.Hangi ürünü denesem sonuç değişmedi; ışıl ışıl bir alın-burun-çene! En sonunda, sadece cilt bakımı üzerine profesyonelleşmiş bi' Polonya markası buldum-kazara. Bir yüz yıkama jeli ve tonik aldım. (hatta yarım saat karar verememiştim alsam mı-almasam mı?)
Sonuç inanılmaz! :) hemen kremi için koştum aldığım yere :) Ayrıca bu markanın farklı cilt türleri ve erkekler için de ürünleri var. Yelpazesi geniş.
bkz: Tołpa
Artık ayna gibi gezmiyorum, mis gibi temizliyor-dengeliyor, cidden daha bi' güzel görünmeye başladım :) ama bu ürün -bildiğim kadarıyla- Türkiye'de yok işte.
Bir kaç arkadaşımla Skype sohbeti yaparken bana gönderip gönderemeyeceğimi sordular -malum, yurt dışından kozmetik siparişi yassah!- hem riskli olacağı, hem de TRY'den PLN'ye kur çevrimi ve transfer ücreti+posta ücreti dediğimizde astarı yüzünden pahalıya geleceği için yapamamıştım.
Şimdi gönderebileceğim! :)
Sonracığıma, jeans görünümlü taytlarım var, model model-çeşit çeşit bayılıyorlar :) Hele botla mutteşem duruyor! :) Onlardan da alıp- gönderebileceğimdir.
Sonracığıma size orda bissürü paraya kakaladıkları bkz: INGLOT var :)
İşi ticarete dökmeyeceğim :)
Daha önce buradan oraya minik bi' ticaret ağı kurmak için, hiç kar etmemeyi/hatta para kaybetmeyi göze alıp denemek istemiştim. Bu işi yapabileceğim arkadaşımla minnak ve üzücü bi' yanlış anlaşılma yaşadığımızdan dolayı -asla- demiştim ve öyle kalmıştı. Kalsın da zaten. Onunla olmayacaksa kimseyle olmayacak :)
Zaten yer ve gönderi imkanı kısıtlı olacağından ama gerçekten ihtiyaç duyup sipariş veren yakın arkadaşlar olursa alıp-göndereceğim.
Türkiye'de bulamadığınız/veya çok uçuk rakamlara bulduğunuz, yükte hafif-pahada ağır almak istedikleriniz olursa haber verin/yorum bırakın/mail gönderin, ürünü-Türkiye'de satılıyorsa TRY fiyatını belirtin, ben bakayım burada olup olmadığına varsa ne kadar olduğuna.
Orada 20 TRY'Lik ürünü buradan 18 TRY almaya değmez, mantıklı olmak gerek :)
Benim bu işten ne çıkarım olacak derseniz? İyilik meleği değilim, noel baba hiç değil.
Her bir/iki gönderiden bir kitap/parası edinebilme gibi bi' çıkar edinebilirim :)))
Kolay değil yurt dışında minnak bi' kütüphane edinmek :)

Böleyken böle işte :)
Var mı aklınıza gelen 'aslında bunu isterdim' dediğiniz bi'şi? :)

Görsel: Google Images

10 yorum:

  1. Kardes.. Insallah erken sevinmiyorsundur.. Ben böyle birseyi sadece kitap icin denemistim.. O zamanlar internetten türkce kitap siparisi falan kisitli yurt disina..
    Ama 2. Siparisten sonra arkadasa yük oldugum gibi bir hisse kapildim.. Kaptirtti ya da.. NE bileyim... Ve olayin pesini biraktim.. Bir kac ay sonra yurt disina türkce kitap yollayan siteler cikti da rahatladim..;)) bir daha da tanidik es dost ahbapla böyle bir ise kalkismadim..anlattiklarini okuyunca aklima bu kücük deneyim geldi..
    Hey gidi günler hey dedim...yaslaniyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek istediğini gayet iyi biliyorum Nar Çiçeği :)
      Benim de başıma geldi böyle bi'şey, hatta iki şey.
      Bana da aynı şey hissettirildi :)
      Bu 'öğrencim' dediğim arkadaş, benim iş yerinden arkadaşım.
      Ders dışında da ilişkimiz-görüşmelerimiz var.
      Artı, kendisi Türkiye'den annesine para göndermek için, bankadan TRY hesabından buradaki Polish Zloty (PLN) hesabına para göndermek zorunda ve hem kur değişimi hem de yurtdışı para transferi dolayısıyla yüklü bi' masraf ödemek zorunda kalacak.
      Onun da işine geliyor yani bunu yapmak :)
      Bi' de şu var: ben kazık yemeye bağışıklık kazandığımdan kelli, bi' .okluk çıkarsa da sadece alamayacağım kitaplar için üzülürüm.
      İki kez online sitelerden kitap siparişi verdim, birinde 18 EUR fazladan gönderi parası verdim ki bu 3 kitaba tekabül ediyor neredeyse, birinde de postayı alabilmek için tam 3 kez şehrin öteki ucundaki kurye noktasına gittim. Gidiş-dönüş 6 saat kadar zaman ve de 10 TRY gibi bilet parası ödedim.
      Böyle de .oktan şansım var :/
      Hangi sitelerden alışveriş yapıyorsun?
      Varsa 'bu site çok güvenilir' dediğin ve işlem yapması kolay bi' site, hemen üye olayım :)

      Sil
    2. Ben kitap yurdundan aliyorum.. Www.kitapyurdu.com.
      Baska bir site denemedim... Buraya siparislerim hep geldi.. Diger yabanci kitap , ve CD dinleme kitaplarini hep amazondan siparis ediyorum.. Bu ara i, tunes üzerindende türkceye konusan kitap olarak cevilen CD dinleme kitaplarini indirmek mümkün I pad ve I phone icin..

      Ben arabada kitap dinlemeye bayilan bir insan odugum icin bu yolu cok tercih ediyorum.. Ama maalesef sadece yabanci almanca kitaplari buluyorum.. Türkce bir site henüz kesfedemedim.. Türkce konusan kitap yok satin almaya...garip degil mi? Yoksa ben mi garibim?

      Sil
    3. Kitap yurduna iki hafta kadar önce baktığımda 'Polonya'ya özel kampanya' başlığı görmüştüm.
      12 EUR kurye ücretiyle gönderi yapacaklarını söylüyorlar :)
      Aslında bi' de onu denesem...
      Gidip bi' EUR hesap açtırayım, üye olayım bakalım nasıl çıkacak servisleri :)
      Ben CD dinlemem, okumayı daha çok seviyorum.
      Zaten arabada dinlemek gibi bi' imkanım yok, işe tramvayla gidip geliyorum evden ofis 6 durak mesafede, 12 ila 14 dakika arası sürüyor :)
      Sen garip değilsin, biz de her şey geriden geldiği için, sanırım bi' üç-beş yıl daha beklememiz gerekecek Türkçe audio book için:)
      Sevgilerimle, adres hatırlatması için teşekkür ederim :)

      Sil
  2. Kuzum Nar Cicegi iyi demis benimde bildigim birsey varsa boyle islere hic girmeyeceksin, kac sevaptan girme gunaha :)) umarim hayal kirikligina ugratmaz kiz seni ;)
    birde kitapyurdu cok iyi gercekten, bende cok memnunum, yurtdisi gonderi ucretleri de gayet makul ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzum, dün gece kitapyurdu'na üye oldum :)
      kitapyurdu.eu :)))Almanya'dan gönderiyorlarmış...
      Baktım kitaplara, hatta attım bi'kaç tanesini sepete. Bakalım bi' de burayı deneyeceğim.
      Umarım hayal kırıklığına uğratmaz, uğratırsa da bu ne ilk olur, ne son :)
      Ne diyeyim?
      Ben insanların sözüne güvenenlerdenim, söz verdi-güvendim.
      Öperim kocaman.

      Sil
  3. Ayna mı dedin??? O ben oluyorum. Artık tamamen kabullendim desem yeridir. Burun ve çene bölgesinde çok sorun olmasa da alnım öğlen saatlerine doğru bayağı bayağı aynaya dönüşmüş oluyor. Öyle çok çeşitli ürün kullanmadım. Genel olarak kozmetik bazlı olmayanları deniyorum. Bir türlü kesin çözüm bulamasam da yaklaşık 1-1,5 yıldır Sebamed sabunu kullanıyorum. Ankara'da olduğumdan henüz deneyemedim ama denemek istediğim bir de Kiehl's var. Ama söylediğin markayı merak ettim; denemek isterim. Sadece orada mı vardır bu marka yoksa Londra'da falan bulunur mu acaba? Olmayan samimiyetimiz düşünülecek olursa senden istemek garip gelir. :)) Ama gönderirim dersen büyük bir memnuniyetle kabul ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Markayı yazdım, araştır istersen.
      Polonya markası. Burada bile bir kaç anlaşmalı satış noktasında ve eczanelerde bulunuyor. Kozmetik bazlı değil zaten ürünleri.
      Londra'da var mıdır bilmiyorum. Oradan yollayabilecek birini tanıyorsan ve varsa tabisi de yapabilirsin :)
      Ben bu kız arkadaşımla bi' daha konuşayım, olacak/gönderilecek gibiyse haber veririm :)

      Sil
  4. kozmetiği kitabı bi yana bırak, kornişon turşu gönderelim acılı acılı,yaprak sarma dondurulmuş sac böreği olmamı ısıtırsın tereyağınıda sürdünmü güp güp yersin öptüm çok:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aneeeeam!
      Sen ne diyosun? :)
      Senin, avzını yirim ben, yirim, yirim :)))
      Olma mı? Bal gibim de olur :)
      Ben de öptüm çok! :)

      Sil

Buraya yazmaya niyetlendiğin her şeyi aleyhinde delil olarak kullanabileceğimi bilmeni isterim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...yavrum seni layk ettim...