Fırında kabak dizme


Fırında kabak dizme pişirdim.
Yaparken fotoğraf makinesinin yakınımda olmasını fırsat bilip bir kaç adımı çekince burada paylaşayım dedim.
Hem yapımı kolay ve zahmetsiz, hem de pişme süresi çok uzun olmadığı için -ve de kalori açısından diyet yemekler sınıfına girdiği için- bir kez denemenizi tavsiye ederim :)

MALZEMELER:
Dört kişilik hazırladım.
Kişi sayısı kadar kabak-domates-soğan ve sarımsak.
Ne çeşit biber kullanacağınıza göre biber sayısı değişiyor.
Ben dolmalık biberlerin en büyük boyundan kullandığım için iki adet yetti.
Soğanlar küçük olduğundan ve domatesi çok sevdiğimden dolayı birer tane fazla ekledim pişirirken.
Fotoğrafta görülenlere ilaveten 5-6 kaşık zeytinyağı, tuz, karabiber ve de üzerine serpeceğiniz peynire ihtiyacınız var.
Ben rendelenmiş mozzarella tercih ettim. Rendelenmiş kaşar peyniri veya parmesan da kullanılabilir.
Yani tadını sevdiğiniz ve eriyebilen her tür peyniri kullanabilirsiniz.


HAZIRLANIŞI:
Kabakları yarımşar santimlik dilimler halinde doğrayıp, bir kabın içinde tuz ve karabiberle harmanlamanız gerekiyor. Acı sevenler kırmızı pul biber de eklesinler :)

Sonra diğer sebzeleri de dilimler halinde doğrayacaksınız.
Sarımsağı nasıl diliyorsanız öyle kullanın. İster dilimleyip en son aralara serpiştirin ister bütün halinde sadece koku için aralara atın.


Sonra, büyün malzemeleri sırayla fırın tepsisine/borcama/fırın kabına artık ne kullanacaksanız bir kabak, bir sebze olmak üzere diziyorsunuz.


Sarımsakları sebze aralarına sıkıştırın ki yanmasınlar
Üzerine zeytinyağını gezdirip, üzerini kapatıp, 200 derecede 3-5 dakika ısıttığınız fırına sürüyorsunuz.
Otuz dakika üzeri kapalı halde pişiriyorsunuz.


Sonra üzerini açıp on beş dakika daha pişiriyorsunuz.


En an adımda peynirini serpip, beş-on dakika daha pişiriyorsunuz.


Yenecek kadar ılıklaştığındaysa servis edip bi' güzel yiyorsunuz :)


Afiyet olsun :)

Hanimiş: Fırın tepsilerini kullanıma alıştırmak için Borcam veya seramik kap kullanmadım, fırın tepsisinin üzerine alüminyum folyo ve yağlı kağıt kullanarak pişirdim. Gayet güzel ve sorunsuz pişti. Lezzeti de çok güzeldi.
Demem o ki, özel kap şart değil, folyo ve kağıt da işinizi görür :)

Görsel: Sahibinin sesi - Sittirella marka

10 yorum:

  1. Ayy canım çekti çook güzel duruyor. Elinize sağlık ^^

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Afiyet olsun.
    Ben aralara birde patates koyuyorum. Öyle de güzel oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim :)
      Patatesi de çok severim, fırında sebze yemeklerini oldukça sık pişiririm :)
      Sık sık patatesli yemekler pişirdiğim için arada bir tek bir sebzenin yemeğini yapmak hoş oluyor.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Yalancııı! Ama tatlı yalan işte :)
      Tişikir ettim :)

      Sil
    2. yalan değil be açken kokuyor valla şimdi kokmadı mesela:P

      Sil
    3. Haklıymışsın :)
      Açken fena kokuyor bu gönderiler :)))

      Sil
  4. Ne güzel gözüküyor son kare, denemeli bunu tez vakitte :)
    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tez vakit gerçekten tez gelsin bence :)
      Gerçekten lezzetli çünkü! :)
      Rica ederim.

      Sil

Buraya yazmaya niyetlendiğin her şeyi aleyhinde delil olarak kullanabileceğimi bilmeni isterim...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...yavrum seni layk ettim...