Başlarken…
Burada tarifini verdiğim çorbaların tamamı deneme-yanılma yöntemiyle öğrenilmiştir. Klasik tariflere alternatif olarak burada yer almaktadır.
Sonra gelip bana ‘kardeşim, bu çorba böyle değil böyle yapılır’ diye ahkam kesmeyin, adı üstünde ”alternatif”. Sonra alimallah bu deli kız çorba kasesini alır, kafanızdan aşağı geçirir filan… dikkat etmek lazım blog sahibinin sinir-stres durumuna :)
Yoksa aç herhangi bir yemek tarifleri sitesini pişir paşa paşa bilmem ne usulü bilmem ne çorbasını.
Denemesi bedava.
Rosół, Polonyalıların geleneksel çorbasıdır.
Zamanla nasıl pişirileceğini iyice öğrendim :)
MALZEMELER:
(2 kişilik)
1/2 tavuk
(budu, boynu farketmez, sırf göğüsle yapılan pek lezzet vermiyor)
1/2 paket makarna
(burgulu olursa şahane oluyor)
2 adet orta boy veya 1 adet büyük boy havuç
(rendeleyeceğiz bu havuçları veya ince uzun keseceğiz)
1/2 maydanoz kökü
(beyaz oluyor, havuç gibi)
yine maydanoz
(bir demetin çeyreği kadar)
1/2 küçük kereviz kökü
(bildiğimiz kereviz, ince doğrayacağız bunu da)
tane karabiber
(4-5 adet)
tane yenibahar
(2-3 adet)
2 adet defne yaprağı
tuz
limon
(isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI:
Tavuk parçalarını iyice yıkayıp bir tencereye koyuyoruz.
Üstünü 5-6 parmak geçecek kadar su ekliyoruz.
Havucu, kök kerevizi ve de maydanoz kökünü ince uzun doğruyoruz, tane yenibaharları, karabiberleri, defne yapraklarını ve tuzu ekleyip tavuk parçaları dağılacak hale gelinceye dek kaynamaya bırakıyoruz.
Aynı zamanda başka bir tencerede yarım paket makarnayı haşlıyoruz.
Makarnamızın suyunu süzüyoruz.
Tavuk parçaları havuç ve diğer malzemelerle iyice piştikten sonra ince doğranmış yeşil maydanozu ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz.
2 çatal yardımıyla etleri piştiği tencere içine ayıklıyoruz.
Derince bir çorba kasesinin içine dilediğimizce makarna koyup üstüne kepçeyle suyu-eti karışık tavuk parçalarını ekliyoruz.
Üstüne bir kaç damla limon ekliyoruz.
Bu yemeği pişirirken yağ kullanmıyoruz, tavuğun kendi yağı yeterli :)
Afiyet olsun :)
Burada tarifini verdiğim çorbaların tamamı deneme-yanılma yöntemiyle öğrenilmiştir. Klasik tariflere alternatif olarak burada yer almaktadır.
Sonra gelip bana ‘kardeşim, bu çorba böyle değil böyle yapılır’ diye ahkam kesmeyin, adı üstünde ”alternatif”. Sonra alimallah bu deli kız çorba kasesini alır, kafanızdan aşağı geçirir filan… dikkat etmek lazım blog sahibinin sinir-stres durumuna :)
Yoksa aç herhangi bir yemek tarifleri sitesini pişir paşa paşa bilmem ne usulü bilmem ne çorbasını.
Denemesi bedava.
Rosół, Polonyalıların geleneksel çorbasıdır.
Zamanla nasıl pişirileceğini iyice öğrendim :)
MALZEMELER:
(2 kişilik)
1/2 tavuk
(budu, boynu farketmez, sırf göğüsle yapılan pek lezzet vermiyor)
1/2 paket makarna
(burgulu olursa şahane oluyor)
2 adet orta boy veya 1 adet büyük boy havuç
(rendeleyeceğiz bu havuçları veya ince uzun keseceğiz)
1/2 maydanoz kökü
(beyaz oluyor, havuç gibi)
yine maydanoz
(bir demetin çeyreği kadar)
1/2 küçük kereviz kökü
(bildiğimiz kereviz, ince doğrayacağız bunu da)
tane karabiber
(4-5 adet)
tane yenibahar
(2-3 adet)
2 adet defne yaprağı
tuz
limon
(isteğe bağlı)
HAZIRLANIŞI:
Tavuk parçalarını iyice yıkayıp bir tencereye koyuyoruz.
Üstünü 5-6 parmak geçecek kadar su ekliyoruz.
Havucu, kök kerevizi ve de maydanoz kökünü ince uzun doğruyoruz, tane yenibaharları, karabiberleri, defne yapraklarını ve tuzu ekleyip tavuk parçaları dağılacak hale gelinceye dek kaynamaya bırakıyoruz.
Aynı zamanda başka bir tencerede yarım paket makarnayı haşlıyoruz.
Makarnamızın suyunu süzüyoruz.
Tavuk parçaları havuç ve diğer malzemelerle iyice piştikten sonra ince doğranmış yeşil maydanozu ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz.
2 çatal yardımıyla etleri piştiği tencere içine ayıklıyoruz.
Derince bir çorba kasesinin içine dilediğimizce makarna koyup üstüne kepçeyle suyu-eti karışık tavuk parçalarını ekliyoruz.
Üstüne bir kaç damla limon ekliyoruz.
Bu yemeği pişirirken yağ kullanmıyoruz, tavuğun kendi yağı yeterli :)
Afiyet olsun :)
Görsel: Sahibinin Sesi - Sittirella Marka
İşte denemeye değer bir tarif daha ;) Ayrıca tariften önce yazdığın yprum çok hoştu ;)Ellerine emeğine sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilAy ne güzel duyguymuş birinin aylar önce yayımladığın, tamamen amatör tariflere yorum yapması.
Çok mutlu ettin beni bugün :)
Bir de sana özel notum olsun;
burada bu çorbayı pişirirken içine kereviz kökü ve bir kaç adet defne yaprağı ekliyorlar.
Öylesi daha da lezzetlendiriyor.
Bilgine :)
Hııımm notunu aldım ;) Bu arada şunu belirteyim harika bir blogun var.. Tariflerin, paylaştığın yazılar.. hepsi bibirinden şahane .. Emeğine sağlık..
YanıtlaSil