Fırında yoğurtlu makarna


MALZEMELER:
(4 kişilik)

1 paket kalın spagetti
250-300 gr yoğurt
2 yumurta
tuz
(1 tatlı kaşığı)
1 fincan ayçiçek yağı
150 gram kaşar peyniri
(rendeleyeceğiz)
kekik

YAPILIŞI:

Spagettiyi tuzlu suda iyice haşlıyoruz. Suyunu süzüyoruz. Isıya dayanıklı cam kaba koyuyoruz.
Ayrı bir kapta yoğurdu 1 tatlı kaşığı tuz, 1 fincan ayçiçek yapı ve 2 yumurta ile iyice çırpıyoruz.
Rendelediğimiz kaşar peynirinin yarısına yakınını bu karışıma ekliyoruz ve biraz daha karıştırıyoruz.
Hazırladığımız bu karışımın yarısını cam kaptaki spagettiyle karıştırıyoruz.
Karışımın diğer yarısını spagettinin üstüne döküp üstünü kalan rendelenmiş kaşar ile kaplıyoruz. Bir tutam kekiği üzerine serpiyoruz.
Fırını 200-220 derecede 5 dakika ısıttıktan sonra spagettimizi fırına sürüyoruz ve kaşarlar kızarana dek (yaklaşık 40-45 dakikaya tekabül ediyor) pişiriyoruz.

Afiyet olsun :)

1 yorum:

Buraya yazmaya niyetlendiğin her şeyi bir gün aleyhinde delil olarak kullanabileceğimi bilmeni isterim :)
''Yok, illaki yazacağım!'' diyorsan: buyur!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...